Jaarverslag 2022

Valipac Position Unique

Het is met grote trots en vreugde dat we met jullie het 25-jarig bestaan van Valipac vieren! Wat begon als een bescheiden organisatie is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de wereld van bedrijfsmatige verpakkingen. In deze 25 jaar hebben we met veel toewijding en inzet gewerkt om te voldoen aan de verwachtingen van onze stakeholders.

De basis van de activiteiten van Valipac werd gedefinieerd in de Europese richtlijn van 1994. Bij het implementeren van deze richtlijn, en ondanks een complexe staatsstructuur, is België erin geslaagd een solide kader voor het beheer van verpakkingen en verpakkingsafval tot stand te brengen. De opeenvolgende erkenningen die de Interregionale Verpakkingscommissie aan Valipac verleende, bepalen onze werking en activiteiten voor een periode van telkens 5 jaar.

De recentste erkenning die Valipac kreeg voor de periode 2022-2026 legt de focus op de lokale circulariteit van verpakkingen. Zo kregen we nieuwe verplichtingen om o.a. de lokale recyclage en het gebruik van recycled content te stimuleren, de eindbestemmingen van het verpakkingsafval te identificeren en te controleren, de preventie en hergebruik van bedrijfsmatige verpakkingen aan te moedigen, …

Deze nieuwe verplichtingen zijn door Valipac succesvol geïmplementeerd. Dankzij de goede samenwerking met de stakeholders, maar ook en vooral dankzij de inspanningen van een jong en dynamisch team, gecombineerd met een ervaren management, hebben we in 2022 aanzienlijke stappen vooruit gezet in het traceren van eindbestemmingen, het bewijzen van effectieve recyclage en het gebruik van recycled content.

Vandaag werkt Europa aan de herziening van de richtlijn van 1994 (de Packaging and Packaging Waste Directive) die de industrie voor grote uitdagingen stelt. Dankzij een proactieve aanpak en een focus op circulariteit is Valipac reeds klaar om een antwoord te geven op de nieuwe uitdagingen voor haar klanten.

Valipac is 25 jaar jong en de focus op lokale circulariteit van verpakkingen geeft een nieuwe dynamiek aan de organisatie. We kijken uit naar de komende jaren en blijven streven naar innovatie, duurzaamheid en toegevoegde waarde voor onze stakeholders.

Valipac Francis Huysman

Francis Huysman, Managing Director

Valipac Lieven Stalmans

Lieven Stalmans, Voorzitter

Close

Incompatibilité du navigateur Web

Nous sommes désolés mais ce site Web n’est pas compatible avec Internet Explorer. Pour une expérience complète, veuillez utiliser des navigateurs Web tels que Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge ou Safari