Om af te ronden

Met heel wat initiatieven heeft Valipac steeds bewezen een koploper te zijn, die uitdagingen niet uit de weg gaat.

Met veel enthousiasme neem ik de rol als voorzitter van Valipac over van Roger Van der Linden, die zich 15 jaar lang met hart en ziel inzette voor deze mooie organisatie. Valipac bruist van energie, niet in het minst omdat het team van Valipac er staat.

Francis en Roger waren in de afgelopen jaren een weergaloze tandem als gids.

De waarden van Valipac spreken me sterk aan. Ik was ook aangenaam verrast door de pragmatische aanpak van Valipac. Het Valipac parcours van verwezenlijkingen en uitdagingen die met succes werden aangegaan, is indrukwekkend.

Met heel wat initiatieven heeft Valipac steeds bewezen een koploper te zijn, die uitdagingen niet uit de weg gaat. Het is een wereldwijd unieke organisatie met een grote voortrekkersrol binnen Europa, die zijn rol als kenniscentrum voor bedrijfsmatig verpakkingsafval zeer serieus neemt. Valipac is niet enkel een betrouwbare bron van informatie voor de industrie en de overheden, maar vooral een klantgerichte partner voor de deelnemers/klanten.

Valipac heeft een sterke missie en visie die ik graag mee in de praktijk zal omzetten. Eén van de belangrijkste taken hierbij is het stimuleren van innovatieve samenwerkingsverbanden tussen alle actoren in de verpakkingscirkel én richting beleidsmakers. Met de opgenomen pioniersrol en de nieuwe accenten op innovatie is Valipac ideaal gepositioneerd om de talrijke uitdagingen van de circulaire economie op te nemen.

Laten we samen verder werken aan meer circulariteit voor onze bedrijfsmatige verpakkingen. Er liggen zeker grote uitdagingen in het verschiet, maar sámen en met de juiste ingesteldheid zullen we slagen. Ik geloof heel sterk in de kracht van het collectief, en het Valipac-team is voorbeeldig.

Lieven Stalmans
Group Manager Energy and Climate at Borealis
Voorzitter Valipac