Il faut d'abord enregistrer le format ici

Kennis van en voor onze klanten

We reiken alle stakeholders in de levenscyclus van de materialen de hand om kennis te laten circuleren. En in de allereerste plaats natuurlijk onze klanten.

Opleidingen verpakkingsaangifte

Aan het begin van elk jaar helpen we onze klanten om hun aangifte in te vullen. Samen met Fost Plus bieden wij een opleiding aan van één namiddag op verschillende locaties in België waarop ze alles te weten komen over wetgeving, aangifte en tools voor zowel bedrijfsmatig als huishoudelijk afval.

Advies op maat

Valipac brengt geregeld een persoonlijk bezoek aan klanten. Hierbij geven we heel wat tips omtrent de aangiftes, de wetgeving, nieuwe sorteermogelijkheden, innovaties op vlak van recyclage… die specifiek toepasbaar zijn binnen het bedrijf. Met deze persoonlijke contacten onderhoudt Valipac een bevoorrechte relatie met haar klanten.

Verpakkingsdiagnoses

Veel klanten willen hun verpakkingen wel optimaliseren, maar weten niet goed waar te beginnen. Daarom ontwikkelde Valipac de gratis verpakkingsdiagnose. Tijdens deze audit van een halve dag, bekijken we samen met Fost Plus, het Belgisch Verpakkingsinstituut (IBE/BVI) en het Verpakkingscentrum van de Universiteit Hasselt de huishoudelijke en bedrijfsmatige verpakkingen die de klant gebruikt om zijn producten op de markt te brengen en gaan we op zoek naar “quick-wins”. We kijken hoe duurzaam zijn verpakkingen zijn, of alle verpakkingen wel nodig zijn en of er geen duurzamere alternatieven bestaan. Zo helpen we onze klanten om de beste keuze te maken voor hun verpakkingen.

tevreden-klanten

Tevreden klanten

Naast al onze initiatieven om klanten te informeren, luisteren we ook graag naar feedback en input van onze klanten. Dit voorjaar deden we daarom een bevraging naar hun tevredenheid. Hieruit blijkt dat 73,3% zeer blij is met de dienstverlening van Valipac – 25,9% is neutraal gebleven. En we kregen ook erg bruikbare suggesties om onze systemen te vereenvoudigen en overzichtelijker te maken. We hebben hiermee rekening gehouden om onze applicatie voor het indienen van de aangiften te verbeteren.